Zagreb: Trg maršala Tita mijenja u Kazališni trg ili..?

5 11 2016

zg_nova_100409738-700x402
Zagreb

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić najavio je preimenovanje zagrebačkog Trga maršala Tita u Kazališni trg.

– Klub HDZ-a sa svojim koalicijskim partnerima HSP-om dr. Ante Starčevića i Blokom umirovljenici zajedno na sljedeću sjednicu ići će s prijedlogom za promjenom Trga maršala Tita u Kazališni trg. To je dugo očekivana promjena, to je incijativa koja je već dugo negdje tinjala – izjavio je Mikulić u intervjuu za Hinu.

Podsjetio je kako je Parlamentarna skupština EU donijela rezoluciju, a Hrvatski sabor deklaraciju iz koje proistječe da se moraju maknuti iz javnog prostora sva obilježja koja asociraju na totalitarne režime bilo koje boje.

– Apsolutno je jedan od tih naziva i Trg maršala Tita – ustvrdio je Mikulić, kao i to da je Tito bio jedan od deset najvećih svjetskih zločinaca pod kojim su mnoge nevine žrtve stradale samo zato što su drugačije mislile.

– Bogu hvala, danas u slobodi i demokraciji svoje mišljenje mogu javno izreći – a to je da Trg maršala Tita nema što raditi u glavnom gradu Hrvatske… A držim da jedan od najljepših trgova u gradu Zagrebu ne zaslužuje nositi ime maršala Tita, nego da jednostavno nosi naziv Kazališni trg, kao što je to nekada bilo – kazao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Kazao je kako u vezi ove inicijative očekuje potporu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i većine zastupnika u Gradskoj skupštini.

Imali smo više demokratije i slobode za vrijeme Tita, nego sada. Tito je izgradio Hrvatsku i ostavio onim ustašama koji su pobjegli za Australiju, Argentinu i ine zemlje iz kojih su se poslije vratili. Svi bi trebalo da se diče takvim Hrvatom kao što je bio Tito, komentar je T. Karage.

(Vijesti.ba / FENA)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: