STRUČNJAK ZA SIGURNOST Kovačević: Tužba jedini način da se BiH odbrani od agresivne politike iz Zagreba

5 11 2016

STRUČNJAK ZA SIGURNOST

Goran Kovačević

Goran Kovačević

 

Intenzitet i obim napada na suverenitet Bosne i Hercegovine i integritet njenih institucija koje je poduzela zvanična vlast Republike Hrvatske i njeni eksponenti u Bosni i Hercegovini svjedoče o kontinuitetu agresije na Bosnu i Hercegovinu. Smatra ovo dr. Goran Kovačević, docent sa Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu, nakon što zvanični Zagreb posljednjih dana, uglavnom putem medija, vrši snažan pritisak na BiH zbog hapšenja deset bivših pripadnika HVO-a, a koje je SIPA uhapsila zbog sumnje da su počinili ratne zločine u BiH nad srpskim stanovništvom u Orašju.

Kovačević je u komentaru za NAP rekao da je direktno uplitanje u unutarnje stvari i uređenje Bosne i Hercegovine, te prijetnje da će se sva bolumenta EU obrušiti na Bosnu i Hercegovinu zarad osiguranja „vitalnih interesa“ Hrvata  koji su definirani unutar „Velike Hrvatske“, zapravo kap koja je prelila čašu.

– Smatram da su ispunjeni svi uvjeti da zvanične strukture vlasti u Bosni i Hercegovini, probosanske, ako imaju bar malo političkog digniteta, poduzmu potrebne pravne korake za podnošenje tužbe protiv Republike Hrvatske za agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Ovo je jedini način da se naša država odbrani od agresivne politike režima Republike Hrvatske, čija ideološka matrica sigurno nije produkt pozitivnih civilizacijskih trendova – prokomentariosa je Kovačević.

On vjeruje da je krajnje vrijeme da probosanske politike u BiH ozbiljno počnu voditi računa o vlastitoj sudbini, i u tom smislu iskoriste sve formalno – pravne mehanizme protiv svih onih koji imaju agresivne, separatističke i secesionističke namjere prema Bosni i Hercegovini, bilo da one dolaze iznutra ili spolja, piše NAP.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: