Saznajemo: Fikret Abdić ne smije u Sarajevo!

5 11 2016

Strah osuđenog ratnog zločinca i novog načelnika Velike Kladuše

ab57f8f302-0e9c-41b3-80cf-1c550a0a0a64-fikret-abdic-718x446
Fikret Abdić

Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac i, kako stvari stoje, budući načelnik općine Velika Kladuša, kako saznaje “Avaz”, strahuje od dolaska u Sarajevo, gdje bi 8. novembra od Centralne izborne komisije (CIK) BiH trebao preuzeti načelnički certifikat, potpisati izjavu o prihvatanju mandata i predati svoj imovinski karton. 

O tome se u Velikoj Kladuši otvoreno govori, a pojavila se i informacija da će Abdić dati punomoć nekome od rodbine, najvjerovatnije najmlađoj kćerki Edini Abdić-Pleho, koja je i aktuelna predsjedavajuća Općinskog vijeća (OV) Velika Kladuša.

Pisani odgovor 

Abdić se boji reakcija javnosti i naroda u Sarajevu zbog percepcije o njemu kao ratnom zločincu – tvrdi naš izvor iz Velike Kladuše.

No, ostaje nedoumica, čak i kada bi Abdić ovlastio kćerku Edinu da mu u CIK-u podigne načelnički certifikat, bi li ona mogla u njegovo ime potpisati i izjavu o preuzimanju mandata. Ovakve priče natjerale su aktuelnog kladuškog načelnika Edina Behrića, koji je u svađi s porodicom Fikreta Abdića, iako je na ovu poziciju došao kao njihov kandidat, da zatraži pisani odgovor od nadležnih institucija.

Ozbiljne sumnje

– Nenadležnim da mi odgovore na ovo pitanje proglasili su se Ministarstvo pravde Unsko-sanskog kantona, federalno i državno ministarstvo te CIKBiH – izjavio je za “Avaz” Behrić.

Istovremeno, DNZ BiH poslao je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog ozbiljne sumnje u nezakonito kandidiranje i ovjeru Abdića kao kandidata Laburističke stranke. Tužilaštvo BiH, prema našim saznanjima, prijavu je primilo 27. oktobra. Iako smo se interesirali u vezi s ovom prijavom i zatražili pisani odgovor, iz ove državne institucije stigao je odgovor koji glasi: „Bez komentara.“

Zdravstveni problemi

U Velikoj Kladuši posljednjih se dana otvoreno govori i o bolesti 77-godišnjeg Abdića. Spominje se teška prehlada koju je dobio tokom izborne kampanje, a odranije je poznato da ima i drugih zdravstvenih problema.

Dnevni Avaz,
Autor: M. DEDIĆ

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: