Božo Ljubić reagovao na izjave Sadika Ahmetovića

5 11 2016
Zastupnik HDZ-a u hrvatskom Saboru BiH Božo Ljubić reagovao je danas na izjave zastupnik SDA u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića koji je Ljubiću, između ostalog, poručio da u “slobodno vrijeme pročita neka od brojnih svjedočenja o ratu u Podrinju pa da shvati da, za razliku od HVO-a u Orašju, Bošnjaci Srebrenice nisi držali logore niti su etnički čistili teritoriju”…

Božo Ljubić

Božo Ljubić

Reakciju Bože Ljubića prenosimo u cijelosti:

“Na portalima iz BiH pročitao sam reagiranje zastupnika u PS BiH gosp. Sadika Ahmetovića na moj istup na konferenciji za medije koju sam imao u Hrvatskom saboru.

Nemam namjeru ovdje polemizirati s stavovima gosp. Ahmetovića, međutim, želim reći da ja niti jednom riječi nisam spominjao ime Nasera Orića, niti sam spominjao zločine u regiji Srebrenice i Podrinja niti sam pravio bilo kakve usporedbe s zločinima u regiji Bosanske Posavine. O tome je na spomenutoj konferenciji za medije govorio gosp. Željko Raguž. Željko Raguž je također saborski zastupnik ali i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra domovinskog rata u Mostaru i vjerujem da raspolaže i operira s relevantnim podacima.

Čini mi se, međutim, da je gosp. Ahmetoviću više zasmetalo to što sam ja uhićenja časnika HVO i sva ostala sumnjičenja i optužnice pripadnika HVO okarakterizirao samo kao vrh ledenog brijega i epilog kontinuiranog obespravljivanja Hrvata u BiH koje provodi bošnjačka većina u Federaciji BiH, predvođena strankom SDA, čiji je Sadik Ahmetović član. Kvalifikacije u optužniciama, optuživanje pripadnika HVO skoro isključivo po zapovjednoj odgovornosti, za razliku od pripadnika ABiH. Činjenica da su Posavinu zajednički branili i postrojbama zapovijedali i pripadnici Hrvatskog i Muslimanskog/Bošnjačkog naroda, da je, navodno u prvoj fazi istrage bila riječ o 28 osoba, među kojima su bili i Bošnjaci, a da su uhićeni samo Hrvati, govori o selektivnom pristupu Tužiteljstva BiH”.

Vezana vijesti:

Ahmetović odgovorio Ljubiću: Za razliku od HVO-a u Orašju, Bošnjaci Srebrenice nisu držali logore

(Vijesti.ba)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: