Radončić: Na Kosovu sam govorio istinu, koalicija SDA-SBB stabilna

2 11 2016

Lider SBB-a

v581a0fd3-bca4-49eb-b777-259c0a0a0a80-radoncic-2016-700x402
Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, rekao je danas novinarima u Sarajevu da je tokom svog svjedočenja pred sudom u Prištini, gdje se vodi postupak protiv Nasera Keljmendija, govorio samo istinu i da ništa nije rekao protiv „predsjednika Izetbegovića“ . Ustvrdio je da koalicija SDA-SBB stabilna.

– Pokazao sam, jer sam se obavezao na zakletvu da moram reći sve što znam kada mi se pokažu određeni dokumenti, da li je to to. Pokazao sam ove dvije naslovne strane (intervju Ramiza Delaliće Ćele, op.a Slobodnoj Bosni) i nisam komentirao šta piše u tim tekstovima, to se može lako naći na “googlu” – rekao je Radončić.

On je kazao da je na Kosovu bio svjedok Tužilaštva.

– I u skladu s zakonom rekao sam sve što znam o činjenicama – rekao je Radončić.

Na pitanje kako komentira stanje u koaliciji SDA-SBB, Radončić je odgovorio:

– Koalicija SDA-SBB je po mojoj procijeni stabilna. Svako treba da radi svoj posao. Kada svjedočimo mi smo legalisti. Kada nas optužuju kao ovdje i tada smo legalisti. Kada radimo koaliciju politički smo legalisti i ja ne vidim ozbiljnog razloga osim da moramo promijeniti način koaliranja o čemu ja stalno govorim. Ne možemo se dogovarati po dva tri puta o istim stvarima. Ne možemo lagati da ćemo važnu društvenu temu završiti do kraja godine, a od toga nema ništa. Morat ćemo preispitati način koaliranja – kaže Radončić.

Potvrdio je novinarima da će sutra biti održan sastanak lidera HDZ-SDA-SBB.

– Sa zadovoljstvom ćemo bez ikakvih opterećenja razgovarati o svemu što je na dnevnom redu kada je u pitanju politika u BiH – kaže Radončić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ko je kriv za zastoj u radu Parlamenta Federacije BiH, i kako komentira navode Bakira Izetbegovića da je za zastoj kriv HDZ BiH, Radončić je kazao:

– Za ovu zemlju bilo bi najlakše kada bi bio kriv jedan čovjek ili jedna stranka, odnosno HDZ. Blokada Parlamenta FBiH je prvenstveno loš odnos, kada se govori o parlamentarnoj većini između SDA i HDZ. Ne možemo optužiti jednu stranku da je glavni kočničar i ja kao predsjednik SBB to ne želim da radim – istakao je Radončić.
(Vijesti.ba)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: