Radončićeva COSA NOSTRA mafija

1 11 2016

15. pismo Josipa Šimića: Radončićeva “COSA NOSTRA” – mafija

Omer Čevra osuđivan za pedofiliju u SAD

fah435345
Fahrudin Radončić

Objavljeno: 07. sep 2016 | Josip Šimić

Mafija ili još ispravnije Cosa Nostra, a kad se prevede na hrvatski jezik, doslovno znači Naša Stvar, jest naziv kako bi se njime označili različiti oblici kriminalnog udruživanja i organiziranog kriminala.

Naime, sami analitičari kažu, kako su kriminalne aktivnosti mafije u uskoj povezanosti sa funkcionerima države, tužiteljima, a ta se mafija ogleda u nemilosrdnosti, pljačkanju bez presedana i predanom ubijanju nevinih!

Ovo je itekako vidljivo zadnjih dana u Tužiteljstvu BiH. Sam Sveti Otac papa Franjo, a kako sam to već i ranije navodio u svojim Otvorenim pismima, poziva na obraćenje dvije vrste ljudi: one koji su u zločinačkim organizacijama i one koji podržavaju zločinačke organizacije, tj. one koji šute na djelovanje Zla u našem društvu!

U ovome Otvorenom pismu, a na temelju operativnog rada i informacija dobijenih iz sigurnosnih agencija u BiH otkrivamo: kako je sin Fahrudina Radončića prije dvije godine u blizini hotela “Radon Plaza” u Sarajevu ubio ženu, pregazivši ju autom i kako je to sve zataškano.

Saznajte imena onih koje je plaćao Fahrudin Radončić da pale zgrade državnih institucija, nadalje, saznajte kako je glasnogovornik Fahrudina Radončića Omer Čevra osuđivan za pedofiliju u SAD i još mnogo toga…

U Otvorenim pismima od 12-14 posvetio sam se raskrinkavanju zločinačkih organizacija okupljenih oko Radončića i Ekrema Lekića, a sa ovim 15. pismom to isto činim.

NAKON UBISTVA ŽENE, IRHAD RADONČIĆ PREBAČEN ISTE NOĆI IZ SARAJEVA U TIVAT U JAHTU “HAYA” U VLASNIŠTVU FAHRUDINA RADONČIĆA, KOJA JE U TOME PERIODU BILA PARKIRANA NA VEZU BROJ 11 U LUCI PORTO MONTENEGRO


ir945629
Irhad Radončić

Te kobne večeri, 1. travnja 2014. godine, dok je Fahrudin Radončić još uvijek obnašao funkciju državnog ministra (ne)sigurnosti BiH, njegov sin Irhad Radončić “na pravdi Boga” u “crno” zavi porodicu Dovadžija, ubivši ženu (kod hotela “Radon Plaza”) po imenu Hava Dovadžija (1987. – 2014.), iza koje je ostalo jednogodišnje dijete.

Pod utjecajem alkohola, Irhad Radončić vozivši se u svojem sivom golfu 6 zatamljenih stakala, reg. oznaka E44 – 997, s kojim je bio i njegov vjerni prijatelj Semir Rastoder pregazili su autom ženu koja je na licu mjesta smrtno stradala.

Napomene radi, Semir Rastoder je većinu svoga vremena, kao “uhljeb” provodio na 32. katu Avazovog tornja, družeći se sa svojim prijateljem Irhadom Radončićem.

Prema policijskim izvještajima, konstatirano je, da je te kobne noći u gore spomenutom automobilu bio sam Semir Rastoder, ne navodeći uopće Irhada Radončića. Budući da je Fahrudin Radončić u to vrijeme bio ministar sigurnosti BiH, stoga i ne čudi, kako je to sve zataškano.

Naime, podmukao je dogovor bio, da se policijskim strukturama izjavi, da je te kobne noći vozio Semir Rastoder i da Irhad Radončić nije bio s njim, premda je, te kobne noći vozio Irhad Radončić koji je pod velikom brzinom usmrtio na licu mjesta ženu iza koje je ostalo jednogodišnje dijete.

Nakon što je Irhad Radončić usmrtio ženu, Radončićev pratilac Amel Salčin, po nalogu Fahrudina Radončića, Irhada te iste kobne noći izmješta na Tivat, kako bi se malomu stvorio alibi, i tamo ostaju nekoliko dana, a Semir Rastoder, vrlo naivan, prihvaća na sebe krivicu, kojemu je prethodno Fahrudin Radončić osobno obećao, da će ga “ubrzo iščupati iz zatvora” – budući da je tada Fahro bio ministar.

No međutim, ima jedna izreka koja kaže – “Čovjek snuje, ali Bog određuje”!

Samo jedan ili dva mjeseca kasnije od te kobne večeri, državni Parlament BiH ruši s fotelje ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Tako je naivni Semir Rastoder doslovno “izrađen” od porodice Radončić, a Fahrino “čupanje” Semira Rastodera iz zatvora bilo je: “lijepo obećanje, ludom radovanje”!

Na ovaj način, gore navedeni prevarili su sistem, dali lažne izjave i još se više ukopali, tako da se pravi krivac ovoga zločina, zapravo tamo negdje, poput kriminalca Kemala Čauševića “bućka” na moru.

KAKO SU LAŽNI HEROJI I PATRIOTE PALILI ZGRADU PREDSJEDNIŠTVA PO NALOGU FAHRUDINA RADONČIĆA?!

Ko je zapravo Samir Čajić Čaja?!

ca5480364
Samir Čajić Čaja

U cilju objektivnog informiranja javnosti, Samir Čajić Čaja je umišljeni dezerter i patriota iz Gračanice.

Bio je kursista u Centru za obrazovanje kadrova unutarnjih poslova “Mijo Kreošević Guja” na Vracama u Sarajevu. Nakon završetka kursa, biva raspoređen u jedinicu za specijalne namjene tadašnjeg gradskog SUP. Nakon završetka rata, vraća se u Sarajevo, gdje zasniva radni odnos u MUP CSB Sarajevo kao jedan od starješina u tadašnjoj novoformiranoj jedinici za podršku.

Zbog loših međuljudskih odnosa sa pripadnicima spomenute jedinice i sprovođenja bespotrebne sile, ugledni tadašnji ministar policije Ismet Dahić zahvaljuje se Samiru Čajiću na službi i srdačno mu uručuje otkaz.

Nakon toga, Čajić “zaskače” direktora tadašnjeg prvog novootvorenog tržnog centra “Merkator” u Sarajevu, gdje u istom osniva službu unutarnje zaštite, satkanu od bivših kontroverznih policajaca njemu sličnih, krimogene i sumnjive biografije.

On se po preporuci tadašnjeg direktora Avaza Roto Pres Faruka Čardžića upošljava kao bezbjednjak u kompaniju Avaz, kod Keljimendijevog prvog prijatelja Fahrudina Radončića. Kako su svi notorni kriminalci utočište našli kod Fahrudina Radončića, Čajić se uključuje u predizbornu kampanju SBB i tada nastaju problemi za državnu bezbjednost BiH.

Kao čovjek od povjerenja Fahrudina Radončića, Čajić se uključuje u direktne demonstracije rušenja i kamenovanja Vlade F BiH za vrijeme premijera Mustafe Mujezinovića, gdje Čajić skupa sa Dževadom Radžom tada predvodi i koordinira demontracijama koje je organizirao prvi čovjek Nasera Keljimendija – Fahrudin Radončić.

Podsjećanja radi, Radžo je prije nekoliko godina kod Livna usmrtio ženu pregazivši je autom, a nedugo nakon toga je amnestiran. Tokom demoliranja Vlade F BiH, tada je načinjena velika šteta Vladi F BiH, a troškovi štete, pali su na teret građana BiH.

dz34906433
Dževad Radžo

U tim demonstracijama, uhićen je i Radončićev kadar Dževad Radžo kojeg je u tom slučaju zastupao upravo sadašnji Radončićev advokat Asim Crnalić.

Koja koincidencija!?

Nakon kamenovanja zgrade Vlade, u februarskim demonstracijama 2014. godine, a koje je također organizirao Fahrudin Radončić uz pomoć Čajića, Radže, Švrakića i Solakovića koji su imali konkretne zadatke, pri tome je šteta od ovih kvazi patriota načinjena od preko 50 milijuna KM.

Fahrudin Radočić je dugo vremena skrivao svoju diplomu i šta je po zanimanju. Ovaj čovjek, blizak najvećem narko bosu Naseru Kleljimendiju, je u stvari ništa drugo doli “nastavnik likovnog vaspitanja”, kako i piše u ćiriličnoj diplomi, tamošnje učiteljske škole.

f543756
Fahrudin Radončić

Samim time i ne čudi, što je u vrijeme njegovog nezakonitog imenovanja za ministra sugurnosti, a obzirom na stručnu spremu i zvanje, zapaljena skoro cijela BiH, pa čak i zgrada Predsjedništva.

Ovaj nastavnik likovnog je mudro i radosno promatrao sa svog i Keljimendijevog tornja, (a pozivajući se na akte sigurnosnih agencija), kako plamte državne institucije, koje su palili ološi i huligani predvođeni kavzi herojima Samirom Čajićem, Dževadom Radžom i pokojnim Adnanom Solakovićem.

Fahrudin Radončić je uvijek na svojim predizbornim skupovima narodu govorio: “Trebamo vratiti struku!”

Ako je tako, neka se on onda vrati u Gusinje i počne đacima stručno držati nastavu.

RADONČIĆEV GLASNOGOVORNIK OMER ČEVRA OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU

ce568563
Omer Čevra

Našim dopisom prema okružnom Sudu u Mičigenu SAD, glasnogovornik Fahrudina Radončića Omer Čevra posjeduje kriminalni dosije u SAD. Ogrizao je veoma dobro u kriminalnim radnjama, tako da je Radončićev glasnogovornik na kraju depešom Američkih vlasti prislino deportovan iz SAD.

Tajne službe s kojima surađujem, odlučile su do u tančine ispitati šta se krije u kriminalnom dosjeu SBB-ovca Omera Čevre?!

Kako smo saznali, protiv Omera Čevre, pred okružnim Sudom u Mičigenu vođena su 4 krivična postupka, kao što su seksualno nasilje nad malodobnom djecom. Ovi kriminalni postupci gore imenovanog su uredno dokumentirani u sudskim institucijama države Mičigen.

U posjedu smo gore navedene dokumentacije, a koje je našim dopisom Sud u Mičigenu iste nama i dostavio:

Slučaj br. 1 – 2001 – FY – 0001170 – Okružni Sud 61, Grand Rapids, Mičigen;

Slučaj br. 2 – 2001 – SM – 0002306 – Okružni Sud 61, Grand Rapids, Mičigen;

Slučaj br. 3 – 2001 – CT – 0004794 – Okružni Sud 61, Grand Rapids, Mičigen;

Slučaj br. 4 – 2003 – OM – 0001787 – Okružni Sud 61, Grand Rapids, Mičigen.

Od svih monstrouznosti, posebno se izdvaja kriminalni slučaj br. 1.

Ovdje se nalazi pravni opis djela. Tokom ovog predmeta, Omer Čevra optužen je za dva slučaja seksualnog nasilja nad maloljetnom osobom i ugrožavanje i prisilu na spolne odnose maloljetne osobe.

Prema objašnjenju dostupnog advokata, navodi se: “treći stepen seksualnog nasilja u državi Mičigen, kvalificiran je kao oblik teškog kriminala, a posljedice po osuđeno lice ostaju trajno nepopravljive. Za ovako što u SAD je zaprijećena kazna do 15 godina. Ovaj monstrouzni slučaj najbrutalnijeg seksualnog nasilja podrazumjeva statutarno silovanje (seksualna penitracija maloljetne osobe bez njenog pristanka, masturbaciju po licu bez pristanka maloljetne osobe).

Dakle, Omer Čevra doslovno je počinio silovanje!

is02306
Mladi tajkuni Ivan Šušnjar i Omer Čevra

Prema nauku Katoličke, a kad je u pitanju silovanje, kaže se slijedeće po pitanju povrede čistoće:

Silovanje znači nasilan ulazak, grubom silom, u spolnu intimnost neke osobe. Ono krši i pravdu i ljubav. Silovanje duboko vrijeđa pravo svakoga na poštivanje, slobodu, fizičku i moralnu cjelovitost. Ono nanosi tešku štetu koja može obilježiti žrtvu za cijeli život. U sebi je uvijek zao čin. Još je teže silovanje kad ga počine bliži srodnici (usp. rodoskvrnuće ili incest) ili odgojitelji nad pitomcima koji su im povjereni.

RADONČIĆEVI REVOLVERAŠI U FK “OLIMPIK”

Ko je golman Benjamin Salčin?!

ve5437453976
Vedran Mulabdić

Pokušaj ubistva sina bivšeg specijalca Amara Šljive, usred Ferhadije u najmanju ruku je zastrašujući. Brojne pucnjave, pljačke i ulični obračuni sve su više intezivirani na sarajevskim ulicama. Ko je kriv? Nitko čini se?!

Radončićev ministar Vedran Mulabdić (SBB) udobno sjedi u svojoj fotelji, a k tomu je veoma sklon ometanju istraga koje se tiču njegovog šefa Fahrudina Radončića.

Naime, Radončićev tjelohranitelj Amel Salčin, vrlo dobro poznat policijskim organima, čak je i svog sina Benjamina Salčina “uključio” u revolveraše i ulične razbojnike. A k tomu u prilog ide i neoboriva slika na FB profilu, gdje ga je uslikao sa razornim pištoljem za profesionalna ubistva – Sig Sauer!

Benjamin Salčin (1998.) u noćnim satima, s tatinim Sig Sauerom otima mobitele na autobuskim stajalištima u Gornjim Valešićima, a za što je više puta privođen. Pa pušten. Njegov otac Amel Salčin je više puta privođen kao što sam o tome i ranije pisao, a privođen upravo na okolnosti krađe, ugrožavanja sigurnosti, paljenja automobila…

Benjamin Salčin je 1. listopada 2015. u prostorijama registracionog Fudbalskog Saveza KS (FSKS) uz prisustvo Generalnog sekretara FSKS potpisao amaterski ugovor sa FK “Olimpik”. Valjda i fudbalskim klubovima nedostaje uličnih razbojnika i revolveraša?!

Iako je bivši trener Edin Prljaca bio obavješten da mu revolveraš stoji na golu, te imao namjeru poduzeti određene mjere, spriječila ga je njegova ostavka u veljači 2016. Novi trener je Milomir Odović, te se nadati s Božjom pomoći da će počistiti Radončićeve revolveraše iz FKKS!

Amelova supruga Dženita Salčin, uposlenica MUP KS, kao referent za registraciju motornih vozila, te je ista indicirani suradnik spomenute kriminalne grupe. Postoje osnovi sumnje da Dženita Salčin istima preko svoga muža ustupa adrese traženih automobila registrovanih na KS, za što bi nakon otuđenja istih bila nagrađena, kao što je zabilježeno npr. u jednom slučaju, skupocjenom zlatnom narukvicom “za passata”!

S poštovanjem,
Josip Šimić

izvor: e-posavina.com-1457, sanela.info,
Objavljeno: 07. sep 2016 | Josip Šimić

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: