Potpisan Sporazum o bratimljenju Teherana i Sarajeva

1 11 2016

fbd810dbe9eba310a4db4eed080d5185_xl

Gradonačelnik Grada Sarajeva Ivo Komšić i gradonačelnik grada Teherana Muhammed-Baker Kalibaf potpisali su 31. oktobra u glavnom gradu Irana Sporazum o bratimljenju Sarajeva i Teherana, saopćeno je iz Ambasade Islamske Republike Iran u BiH.

Gradonačelnika Sarajeva Ivo Komšić je naglasio da je “potpisivanje ovog sporazuma potvrda međusobnog prijateljstva Teherana i Sarajeva, i odnosi dvaju gradova vraćaju nas unazad više godina i postoji veoma podesan ambijent za širenje kulturoloških, naučnih i trgovinskih odnosa”.

Komšić je kazao da se narodi dviju zemalja, Irana i Bosne i Hercegovine, odavno poznaju, zato što je Iran za vrijeme rata mnogo pomogao narodu BiH.

– I danas mi u svojstvu gradonačelnika Teherana i Sarajeva djelujemo na način da kreiramo dobre međusobne veze i odnose dviju zemalja, Irana i BiH i dvaju gradova, Teherana i Sarajeva. Zapravo, poruka bratimljenja osigurava komponente u domenu kulturoloških, društvenih, turističkih i uslužnih konteksta – kazao je Komšić.

Gradonačelnik Teherana Muhammed-Baker Kalibaf je na jučerašnjoj ceremonji potpisivanja Sporazuma o bratimljenju izrazio je zadovoljstvo što je iranski glavni grad prošle sedmice bio domaćin predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić koji se nalazi u službenoj posjeti Teheranu danas će biti upoznat o nekim projektima grada Teherana i posjetit će kulturno-historijske znamenitosti u tom gradu, kazali su u Ambasadi Islamske Republike Iran u BiH.

Agencije, mediji

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: