Zeković Enes kažnjen sa 200.000KM zbog političke prevare

31 10 2016

Nekadašnji zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Enes Zeković, kažnjen je od strane suda u Sarajevu sa 200.000KM jer je, prije šest godine, čim je ušao u Skupštinu Kantona Sarajevo prevario stranku koja ga je delegirala, BPS, te se proglasio “nezavisnim zastupnikom”. Kao takav Zeković je kontrolisao brojne finansijske fondove, otimao novac od Kluba BPS-a, te je čak od SDA dobio i  jedno ministarstvo u Vladi KS – ono za socijalnu politiku.

z-10196

Zeković je, kako bi prigrabio dodatni novac iz budžeta KS, uskoro osnovao i privatnu stranku zv. “Novi Pokret” koja je doživjela potpuni fijasko na izborima 2014. godine. Ipak, Zeković je, uskoro nakon propasti “političke karijere” otišao u Njemačku te tako izbjegavao suđenje za prevaru BPS-a. Ipak sud u Sarajevu je uspio doći do Zekovića, kojem je nekolicina advokata u Sarajevu otkazivala punomoći zbog neplaćanja.

S obzirom da je Zeković sa BPS-om imao potpisan ugovor, a Zeković je isti prekršio u svkaom njegovom članu, te s bozirom da je Zeković značajna finansijska sredstva prisvojio sebi, a oštetio BPS, sud je Zekovića kaznio kaznom od 200.000KM radi očite političke prevare kojom se Zeković poslužio.

Izvor: BNN.BA
Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: