Nema više Hypo banke: Addiko Bank novo ime

31 10 2016

U BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci.

h10-31-2016-2-00-42-pm-2287347

Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od danas zvanično nose novo ime – Addiko Bank.

U BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. S jakom poslovnom mrežom od 73 poslovnice te širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je tako prisutna u svim dijelovima BiH.

– Danas završavamo proces rebrendinga i u potpunosti poslujemo kao Addiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti – rekao je na pres-konferenciji u Sarajevu Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Addiko Bank AG – holdinga pod kojim posluju Addiko banke u regiji.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzetnicima, uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru.

Kissing je istakao da je na svim tržištima na kojima posluje cilj Addiko banke biti među top pet bankarskih grupacija.

Addiko djeluje u pet zemalja i ima 200 poslovnica, a u BiH su 73. Kako kaže Kissing to pokazuje da je fokus na prisutnosti poslovnica, ali i digitalnom bankarstvu – intenet i mobilnom bankarstvu.

 

tvsa.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: