Dvije milijarde eura za razvoj Kosova

31 10 2016

Premijer Kosova, Isa Mustafa, je budžet za narednu godinu nazvao budžetom razvoja.

Nacrt zakona o budžetu za 2017. godinu, urađen u potpunoj saglasnosti sa MMF-omAnadolija ( Zülfiya Yakup - Anadolu Agency )

Nacrt zakona o budžetu za 2017. godinu, urađen u potpunoj saglasnosti sa MMF-om, Anadolija (Zülfiya Yakup – Anadolu Agency)

 

Vlada Kosova je danas usvojila Nacrt zakona o budžetu Republike Kosovo za 2017. godinu u vrijednosti od više od dvije milijarde eura.

Premijer Kosova, Isa Mustafa, je budžet za narednu godinu nazvao budžetom razvoja koji je odraz programa koalicione Vlade. Mustafa je istakao da budžet od preko dvije milijarde eura osigurava povećanje kapitalnih investicija za 50 posto.

“Ove godine smo imali kapitalne investicije od oko 500 miliona eura, dok će naredne godine iznositi 700 miliona, što je 46 posto više”, kazao je Mustafa.

U saglasnosti sa MMF-om

Ministar finansija, Abdullah Hoti, je, predstavljajući Nacrt zakona o budžetu za 2017. godinu, kazao da je nacrt urađen u potpunoj saglasnosti s Međunarodnim monetarnim fondom, saopćeno je iz Vlade Kosova.

Nakon diskusije u vladinom kabinetu, Nacrt zakona je usvojen s nekoliko dodatnih prijedloga, uključujući i izdvajanje 1,5 miliona eura za Fond odbrane potencijalnih optuženika pred Specijalnim sudom za ratne zločine pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova i 500 hijada eura za Ministarstvo vanjskih poslova za potrebe kupovine koda Ambasade u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Agencije

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: