SAD više nema odgovor na ruske hipersonične rakete!

29 10 2016

PROBIJAJU SVAKI “RAKETNI ŠTIT”

Foto: Youtube Screenshot

Foto: Youtube Screenshot

Ruska je vojska uspješno testirala novo hipersonično oružje poznato kao “Objekt 4202” za koji se smatra da bi mogao biti instaliran na interkontinentalnu balističku raketu RS-28 “Sarmat”, piše ruski Sputnik.

Ovo je drugo testiranje hipersoničnih bojevih glava ove godine. Test je izveden koristeći interkontinentalnu balističku raketu R-36 “Vojvoda”, te će tijekom narednih godina sigurno takvu raketu zamijeniti RS-28 “Sarmat”.

“Sarmat” je interkontinentalna balistička raketa najnovije generacije koja može biti opremljena vrlo snažnim termonuklearnim oružjem i bojevim glavama. Raketa može koristiti i sustav “MIRV” koji omogućuje raketi da “ponese” više bojevih glava. Takve bojeve glave mogu gađati svoje jedinstvene ciljeve.

“Tehničke karakteristike novog hipersoničnog oružja su i dalje u tajnosti, ali smatram da raketa može sadržavati do 20 bojevih glava koje nezavisno mogu pogoditi svoj cilj. Svaka od njih ima svoj jedinstveni program leta. One lete kao krstareće rakete, ali hipersoničnom brzinom”, izjavio je vojni analitičar Viktor Litovkin za radio Sputnik.

Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi). Zanimljivo je naglasiti da je oružje je konačni proizvod isključivo ruske proizvodnje koja uključuje opremu, elektroniku te sustav za navođenje.

“Proizveli smo oružje koje neutralizira kompletnu raketnu protuzračnu obranu Sjedinjenih Američkih Država. Danas možemo probiti svaki obrambeni kompleks, a niti jedan raketni sustav protuzračne obrane ne može zaustaviti naše projektile”, dodao je Litovkin.

Vojnapovijest.hr

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: