Vučić: Neke stvari su državna tajna

28 10 2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić juče nije želio da komentariše navode beogradskog dnevnika Danas o protjerivanju ruskih državljana zbog učešća u pripremanju terorističkih napada. Vučić je dodao da su neke stvari državna tajna.

vade4-4ebe-b649-7de8b0765237-vucic-preview-preview

Na pitanje N1 da prokomentariše pisanje dnevnika Danas da su ruski državljani protjerani iz Srbije zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori Vučić je odgovorio da nije sve netačno, te da je jedan dio netačan.

Zakon

– Nijesam htio da odgovaram ne samo zbog onoga što sam već rekao već i zbog još jedne stvari a to je da o tim stvarima nemam pravo da govorim u skladu sa zakonom. Inače sam imao još bezbroj detalja o kojima bih vam govorio i o stvarima u Crnoj Gori i o stvarima u Srbiji. O nekim stvarima sam želio da govorim da bi ljudi znali težinu naše pozicije a sve drugo bilo bi, rekao bih, pretjerano uznemiravanje javnosti – rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše informacije o protjerivanju ruskih građana zbog špijunaže Vučić je kazao da ne komentariše naslove tabloida. Takođe, ističe da bi u nekim stvarima prekršio zakonske norme jer su neke stvari državna tajna.

On se osvrnuo i na pisanje o visokom funkcioneru UKP-a a koji su objavili ime određene osobe, ističući da su to netačne informacije.

– Bile su to potpune dezinformacije, rekao je on.

Vućić se juče sastao i sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Nikolajom Patruševim. U šturom saopštenju Vučićevog kabineta navodi se da je Nikolaj Patrušev poručio da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruži političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

(opširnije u Pobjedi)

portalanalitika.me

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: