Specijalci MUP-a TK dobili nove džipove

28 10 2016

Jedinici za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona danas je na upotrebu predato pet modernih VW džipova…

fna_35949

ukupne vrijednosti oko 360.000 maraka.

Na taj način vozni park ove jedinice i cjelokupnog policijskog sastava povećan je na 40 vozila, po čemu je ova jedinica među najopremljenijim u BiH, rečeno je na današnjoj svečanosti u krugu MUP-a TK.

fna_35948
Foto: FENA

– Radi se o kontinuitetu aktivnosti MUP-a i Uprave policije na poboljšanju materijalno-tehničke opremljenosti policijskih struktura u ovom kantonu. Novih pet džipova koristit će Jedinica za podršku, a u planu je nabavka i visokosofisticiranih radara, kao i motocikala kako bi se kontrolom podigao stepen sigurnosti učesnika u saobraćaju, što je u posljednje vrijeme veoma aktuelno, kazao je Miralem Malkić, načelnik uniformisane policije MUP-a TK.

fna_35947
Foto: FENA

Malkić je objasnio da se radi o brzim terenskim vozilima zahvaljujući kojima će Jedinica za podršku MUP-a TK imati opremljenost približnu standardima policija u razvijenim zemljama svijeta, tako da će biti u prilici odgovoriti svih izazovima današnjice poput terorizma, korupcije i kriminaliteta svih vrsta, a sve radi povećanja stepena sigurnosti svih naših građana.

Ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić istaknuo je da će Vlada TK i ubuduće pronalaziti načine za bolju opremljenost policije, a time i njene veće efikasnosti, prenijela je Fena.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: