Radončić u Prištini: Delalića je ubila “bošnjačka državna mafija”

28 10 2016

SVJEDOČENJE

fahro28
Radončić u sudnici, (Foto: N1)

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine, je i drugog dana u sudinici u Prištini u slučaju protiv Nasera Keljmendija došao s torbom dokumenata i dokaza, fotografija, koje je po odobrenju predstavljao Sudu, prenosi Patria.

Radončić, svjedok tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija, pred Osnovnim sudom u Prištini je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti, javlja Radio Slobodna Evropa.

Što se odnosa sa Delalićem tiče, Radončić je rekao da su oni 1993. bili uhapšeni zajedno i da su imali veoma dobar odnos.

Na pitanje sudije da opiše taj dobar odnos, Radončić je rekao da “u ratu dobar znači biti pripadnik iste vojske koja se brani od agresora”, te da ga od 1993. više nije viđao niti je imao kontakata sa njim, da je o njemu čitao u crnoj hronici tokom suđenja za ubistvo srpskog svata.

Radončić je rekao da poslije rata sa Delalićem nije bilo ni sukoba ni velikog prijateljstva, da se Radončić bavio medijima i izgradnjom, te da je on živio svoj život. Dodao je da je neko vrijeme bio u bjekstvu u Turskoj. Na pitanje da li je Šejla Jugo Turković pisala o Delaliću, on je odgovorio da je to “moguće bilo, ali samo u (list) Expressu”.

Nije znao da li je Jugo Turković otputovala za Tursku i da je nekada intervjuisala Delalića.

“Delalić je bio kontroverzna ličnost koja je radila za tajnu muslimansku službu. Bio je duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika (Alija) Izetbegovića. Dva dana prije smrti dao je ekskluzivni intervju u kojem je objasnio koje je zločine počinila tajna muslimanska služba”, kazao je Radončić. On je kopije tog intervjua, objavljenom nakon smrti Delalića, predao sudiji.

NAP.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: