Idi na sadržaj

Šejla Jugo Turković: KO JE REMZIJA ef. KADRIĆ,RADONČIĆEV “SAVJETNIK POD ABDESTOM”?

ŠOKANTNO: “PROSTITUCIJA I ZAPOŠLJAVANJE PO ŽELJI “GUSINJSKOG NASTRANOG BLIZANCA”, FAHRUDINA RADONČIĆA…

sejla-turkovic_1263713737_n-1

Piše: Šejla Jugo Turković/dzezar.com

KAKO JE RADONČIĆ RAZAPEO SVOJU KRIMINALNU MREŽU PO INSTITUCIJAMA OD NAJVEĆEG ZNAČAJA ZA DRŽAVU…

“KO JE MAKRO REMZIJA EF. KADRIĆ” ?

Koliko je Gusinjski mafioz, Fahrudin Radončić, “maštovit i tendenciozan”, i koliko je “pravedan” i, da ne kažemo, “moralan”, neka vam moje ponovno podsjećanje na aktivnosti koje je u Radončućevo ime sprovodio njegov “savjetnik pod abdestom”, inače, u Sarajevu poznat pod nadimkom “Sihirko”, a njegovo pravo ime i prezime je Remzija efendija Kadrić….

12495126_203402153368522_4152871037868542875_n-1

 Ko je zaista Ef. KADRIĆ?

Idemo redom:Remzija ef.Kadrić rodjen je 29.01.1955.godine u selu Pokrivenik nadomak Višegrada.

1979-1983 Pravnik “UNIONINVEST”
1985-1992 Sekretar Doma Zdravlja Rogatica
1993-1998 Pravnik u Centrali SDA
1998-2002 Poslanik NSRS
2002-2006 Vijecnik Naroda RS
2006-2010 Poslanik Parlamenta BIH
2013-2014 “Savjetnik” Ministra SIgurnosti
Gusinjskog nastavnika likovnog
Fahrudina Radoncica.
2014-2015 Sef Kabineta Direktora Agencije
za policijsku podrsku.

Ovaj korumpirani hodžica ispunjavao je svu maštovitost svog gospodara, zločinca i mafijaša sa Prokletija, dabas optuženika, akobogda uskoro i pritvorenika Fahrudina Radončića.

Naime, Remzija ef.Kadrić je po nalogu Radončića usmjeravao i lobirao zapošljavanje u državnim institucijama za sve one kojima je Gusinjski “blizanac” Radončić obećao zaposlenje.

Najveća uloga Ef.Kadrića ogledala se u tome da je Radončiću za novac podvodio studentice sa različitih univerziteta kojima su njih dvojica, pored novčane nadoknade, završavali sporne i nesporne ispite.

Takodje, Efendija je studentice, kao i neke narko dilerke poput izvjesne Dalipagićke, tadašnje uposlenica Ministarstva Pravde,koja je i uhapšena,nagovarao i dovodio na Radončićevu jahtu “Haja”, u Tivat, u luku “Porto Montenegro”.

11059765_203402173368520_6275841179423650_n
Dalipagićka

Svako uspješno podvodjenje klijenata ef.Kadrića, Radončić je posebno darovao.

Međutim, Najčešće orgije pripremane trudom i zalaganjem ef.Kadrića održavane su u Radončićevom kabinetu na 30.spratu “Avazovog Tornja”,ito, na način, tako što bi efendija doveo klijenticu u restoran “Elit” na 31.sprat,nakon čega bi se, nedugo zatim, sasvim “slučajno” pojavio Radončić a onda, požarnim stepenicama, otišao sa klijenticom, sprat niže, zapravo u kabinet.

14509355_1090790347641209_507833343_n

Armin Cibra:Da, ja sam mu odvozio i dovozio kurve,odlazio bi tamo gdje bi me poslao šef…

Remzija ef.Kadrić bi ostao u restoranu “klanjajući najdjelotvornije dove” za što bolji provod lidera SBB-a i, po najnovijim izjavama Bakira Izetbegovića, “najsposobnijeg B-H privrednika.

Slučaj pomenute DIJANE DALIPAGIĆ, jedne od žrtava Efendije Kadrića koji joj je često dolazio u stan, zvao je telefonom i koja je pod njegovim “dovama i nagovoru” gostovala na jahti “Haja”, vlasništvo Fahrudina Radončića, u Tivtu, uslijedilo je obećanje o njenom uspješnom “magistriranju u Tuzli”.

U međuvremenu je u medijima objavljena kratka vijest: “Postupajući po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici SIPA-e, u utorak, 24. 9. 2013. izvršili su pretres privatnog stambenog objekta na području Sarajeva, te slobode lišili D. D. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. KZ FBiH neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U saopćenju SIPA-e se navodilo i sljedeće: “Prilikom izvršenog pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina bijele, praškaste materije koja svojim mirisom i izgledom asocira na opojnu drogu kokain.”

Nakon što smo dobili informaciju da se radi o Dijani Dalipagić, uposlenici Ministarstva pravde BiH, te da je sa njom bio i sin jednog uglednog sarajevskog advokata, nazvali smo SIPA-u gdje su nam rekli da ne mogu dati više informacija od onoga što su naveli u saopćenju. U Ministarstu pravde BiH tvrdili su da “ne raspolažu informacijama” da je njihova uposlenica privođena. Pokušali smo doći i do Dijane Dalipagić, ali, i pored više poziva, u njenoj kancelariji se niko nije javio.

Nezvanično, Dalipagićka je u SIP-i tvrdila da droga pronađena u njenom stanu nije njena i da ona nema pojma otkud se tu našla.

Priveden je Mirsad Žigović koga je policija ispitivala o tome je li on podmetnuo tu drogu, i zna li da li je njen bivši muž povezan s tim. Nakon što je negirao, Žigović je pitao inspektore treba li mu odvokat, rekli su mu da je on svjedok i pitali ga da li bi se suočio s Dalipagićevom. Pristao je.

Žigović kaže: “Rekla je da ona nema pojma otkud ta droga i pitala me da li ja znam? Rekao sam da ne znam, na šta me je ona pitala: ’Pa je li to moje?’ Tada sam rekao da sam jednu večer kod nje popravljao neka vrata. Imala je društvo. U jednom trenutku je prošla pored mene i otvorila ulazna vrata. Vidio sam nekog čovjeka s kojim se kratko zadržala, ali on joj je nešto dao.

Prošla je pored mene i otišla u kupatilo. Pogledao sam i vidio male najlon kesice. Nakon saslušanja policija me je pustila.

Žigović nam je ispričao da je posljednjih pola godine često bio u stanu Dalipagićeve na Ciglanama, jer ga je renovirala, a on joj je pomagao: “Pričala mi je kako će magistrirati u Tuzli i da joj je to sredio Remzija Kadrić koji je često dolazio kod nje, viđao sam ga stalno, a i često je zvao na telefon. Pričala mi je i da je zove da idu na more, na brod.” Nakon privođenja Žigović je nije vidio, niti ga je iko iz policije i Tužiteljstva nakon toga kontaktirao..

Zamjenik direktora Granične policije BiH (GP BiH) Zijad Srabović, kako neslužbeno doznajemo, na poziciji stručnog suradnika za kadrovske poslove zaposlio je Aminu Kadrić,kćerku Remzije Kadrića, šefa kabineta direktora Agencije za policijsku podršku BiH.

Kadrić efendija je, nakon članstva u SDA-u i SBIH-u, trenutno član rukovodstva Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) i bivši je zastupnik u Parlamentu BiH. Da Kadrićev šef, direktor Agencije za policijsku podršku, Jasmin Pilica, ne bi bio ljubomoran, Srabović je navodno kao pripravnika u GP BiH doveo njegovog bratića.

12592580_203402143368523_630211275117558716_n

izvor(i): džezar.com,
12.10.2016

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: