Imamović: Poniženi i obespravljeni građani, zašto šutite?

24 01 2016

Vi, građani imate građansko pravo po Ustavu, Vi imate i prirodno Pravo – pravo na život i slobodu dostojnu čovjeka koju vam ne daju ni “sluge” Boga a niti ovi nacionalšovinisti. Pravo ste dobili rođenjem i dala Vam ga je Majka Priroda

Ilustracija

Ilustracija

Biti građanin u današnjoj Bosni jeste biti: ponižen, uvrijeđen i obespravljen. Zašto je to tako, šta su to građani pogriješili? Pa, greška je u tome što su „prodali“ svoje „ja“, svoje bitstvo, svoju ljudsku i građansku svijest i građanstvo u pravnom smislu za neke imaginarne „nacionalitete“ i -ine vjerske kolektivitete. Zaboravili su da su prije svega ljudi, građani i državljani Bosne a ne građani lažnih kolektiviteta. Kad bi samo pročitali Ustav ili poneki zakon BiH, vidjeli bi da su subjekti i nosioci prava, dužnosti i obaveza oni sami a ne nekakvi narodi ili nacije!

Lideri tih (torovskih) kleronacionaliteta – a izabrani (i ne bogom dani), baš, voljom građana –  su im vješto „poturili“ nepostojeća, barem u Evropi (u Afričkoj Povelji, da), prava naroda ili kolektiva tako da su svoja ljudska prava, I. i II. reda, iz UN Povelje/Evropske Konvencije: građanska, politička, ekonomska, socijalna i kulturalna prava – predali u ruke svojim liderima.

Dakle, nisu to prava „naroda“ ili kolektiviteta nego su to postala „prava“ lidera i njihove klerošovinističke svite na bezakonje, kriminal i pljačku tog istog „naroda“ i države BiH. Građanima su ostavili samo obaveze i dužnosti! Moraju ratovati (nedaj Bože), plaćati poreze, vraćati kredite, plaćati vodu, struju, plin, drvo i telefon javnim kompanijama a koje su u rukama – ne građana ili države – nego, baš, u rukama tih lidera/partija i kleronacionalista.

Dakle, ova država je postala država fašizma, lažnog nacionalizma i šovinizma a iz čega se „porodila“ neviđena pljačka građana/države te strašan kriminal a sve po Zakonu ili po presudi  Suda koji je u vlasti  „nedodirljivih“  Ovo je država u kojoj je građanin sve siromašniji, obespravljeniji a lideri sve bogatiji i bahatiji. Laž je da su Sud i Policija „narodni“ – kao u Titovo vrijeme (tako se i zvali) – ili da su u službi i zaštiti građana. Sud i Policija su „njihova“ prčija i u službi kriminala, pljačke i nasilja nad građanima… Oni vladaju Silom a ne Pravom, Pravdom ili Pravičnošću!

Vrijeme je da Vi, obespravljeni, opljačkani i poniženi građani, dignete glas i uzmete Pravo i Pravdu u svoje ruke. Vi, građani imate građansko pravo po Ustavu, Vi imate i prirodno Pravo – pravo na život i slobodu dostojnu čovjeka koju vam ne daju ni „sluge“ Boga a niti ovi nacionalšovinisti. To Pravo ste dobili rođenjem i dala Vam ga je Majka Priroda. Na kraju imate i Pravo na građansku neposlušnost!

Kada Vam dođu isključiti, recimo vodu ili struju za račun od 30 BAM-a, recite im: Isključite Grasu ili Alumijumu, oni imaju milione neplaćene.

frontslobode.ba
Građanin Imamović Nedžad, Fojnica,
24. januar 2016.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: