Tenkovi za Vukovar, u dogovoru s JNA, usred borbi prodani Kuvajtu

18 11 2015

m84_05_v

Veleizdaja bez kraja !

Usred krvave bitke za Vukovar vodstvo RH isporučuje tenkove u dogovoru s JNA zbog provizija što javnih što tajnih, umjesto da se sva sredstva usmjere na obranu Vukovara. Ovo je samo jedna izdaja u nizu naroda od stranke vodstva a te izdaje traju 25 godina bez kraja. Ne znam koja je gora izdaja naroda, Vukovar ili ekonomski genocid koji 25 godina provode HDZ i SDP ?

groblje_tenkova_ploca_vukovar_221208

15 x M-84 = 6.000.000 dolara + tajne provizije

Petnaest najsuvremenijih tenkova M-84 povučeno je s vukovarskog bojišta u jeku najžešćih bitaka 1991. i preko Rijeke otpremljeno za Bar kako bi bilo prodano Kuvajtu, po ugovoru koji je Jugoslavija s tom zemljom sklopila prije rata.

Antun Milović: “Đaković” dobio 6 milijuna dolara

nov3j

Antun Milović, direktor “Đure Đakovića”, u vrijeme prodaje tenkova kazao nam je kako su tenkovi povučeni s područja Stare Gradiške.
— Za taj posao naša je tvrtka dobila šest milijuna dolara, kolika je bila ukupna provizija za svih 15 tenkova. Ne znam zašto su povučeni u vrijeme borbi, to biste trebali pitati vojsku, no cjelokupna dokumentacija o tim tenkovima postoji danas u “Đuri Đakoviću”.

 

VISOKI ČASNIK IZ GLAVNOG STOŽERA I RATNI ZAPOVJEDNIK

dana-14-rujna-1991-godine-u-samom-vukovaru-pocela-je-najzesca-napadna-operacija-jna_article

Oklopnjake odvukli s bojišta i obojili u pustinjsku boju

Cijelu priču o prodaji kontingenta tenkova potvrdio nam je i jedan od zapovjednika HV-a i nekada jedan od visoko pozicioniranih časnika u Glavnom stožeru HV-a koji je apelirao na anonimnost jer, poručio nam je, “ako se klupko krene odmotavati, mogle bi i glave padati”.
— Cijeli taj posao obavljen je u velikoj konspirativnosti. No, to je, moram priznati, u visokim vojno-političkim krugovima tada bila javna tajna.
Znam da su neki od tenkova još u listopadu 1991. povučeni iz 108. slavonsko-brodske brigade HV-a koja je bila stacionirana u istočnoj Slavoniji prema Vukovaru. U tvornici “Đuro Đaković” je bilo i nekoliko novih tek sklopljenih tenkova koji, iz sasvim očitih razloga, nikada nisu ugledali vukovarsko ratište. Znam da su obojeni u specijalnu žutu, pustinjsku boju – kaže više puta odlikovani zapovjednik.

kuwaiti_main_battle_tanks

Vrlo je čudno da su se u borbi za goli opstanak prodavali tenkovi koji su mogli biti prekretnica na ratištu, kazao je naš sugovornik.
— Nema sumnje da je tadašnji državni vrh, pri čemu mislim na predsjednika Tuđmana i ministra obrane Šuška, dao zeleno svjetlo za realizaciju tog posla. Naravno, tu su bili i neki koji su imali izravni financijski interes. Došlo je vrijeme da se taj slučaj istraži. Nažalost, zbog tadašnjih okolnosti, ja nisam mogao istražiti cijeli slučaj – ustvrdio je na kraju ratni zapovjednik.

Postoje i gnjide koji su punili tenkove neprijatelja naftom 

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: