‘Fenomen muftija’ na beogradskom sajmu knjige: Muhamed Filipović promovisao knjigu o Muameru Zukorliću

23 10 2012

Akademik Muhamed Filipović večeras je na Beogradskom sajmu knjige promovirao svoju knjigu “Fenomen Muftija”, koja govori o glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću. Filipović je kao razlog pisanja knjige o muftiji Zukorliću naveo nepostojanje ličnosti poput …

Muhamed Filipović / 24sata.info

 

… Zukorlića u bošnjačkom političkom životu, te dodao da on izgrađuje jednu novu vrstu, metodu političkog djelovanja, javio je dopisnik agencije Anadolija iz Beograda.

“Do sada se naša politika vrti oko nacionalnih pitanja, ona je verbalna, ona faktički odlučuje o sudbini naših naroda i država i definirana je izvana. Mi ispunjavamo zadatke EU-a, SAD-a, NATO-a ili ne znam koga. Ne ispunjavamo ono što su intencije naših ljudi”, rekao je Filipović.

“Muftija vodi politiku nepolitičkog sukobljavanja, nepolitičkog nadmetanja gdje laži i obmane nisu glavni instrumenti političkog djelovanja, nego je to rezultat stvarnog rada na terenu. To znači stvoriti univerzitete, kulturnu zajednicu, sistem humanitarnih institucija. To znači stvaranje institucija koje će trajno doprinositi svijetu i doprinositi stvaranju i razvijanju visoke svijesti kod ljudi”, pojasnio je akademik Filipović.

On je dodao da je prošlo vrijeme kada su građani bili tretirani na način da budu samo vođeni, te da je sada vrijeme kada ljudi koriste svoje pravo da odlučuju o samima sebi.

Filipović je rekao da su reakcije kod publike na knjigu odlične jer se, kako je kazao, zaista se radi o izuzetnoj ličnosti.

“Bez obzira mogu ga voljeti ili ne, podržavati ili ne, on je ličnost, on na sebe skreće pažnju, a s druge strane ne zahtijeva ništa. Za razliku od drugih koji rezultat podrške kapitaliziraju”, zaključio je Filipović govoreći o razlozima pisanja knjige o muftiji Zukorliću.

FENA

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: